Snelle levering binnen Nederland - Betaling met iDEAL en Creditcards

Home » Nieuw & verwacht

Mogelijke projecten & Binnenkort verwacht

(Laat uw mening horen a.u.b.)

 

Op deze pagina vindt u projecten waaraan wellicht gewerkt gaat worden. Dit hangt natuurlijk volledig af van u als mogelijke gebruiker. Het betreft hier oplossingen die (nog) niet commercieel verkrijgbaar zijn (Vaak enkel nog als DIY). Laat weten of u een mogelijk project interessant vindt via de poll functie rechts.

5. AMIGA 600 RGB naar HDMI (Intern) oplossing.

Toegevoegd op: 8-apr. 2021:

Ook voor de Amiga 600 wordt er op dit moment door velen zoals Copperdragon op github hard gewerkt aan een mooie interne RGB naar HDMI oplossing.

Het zal niet lang meer duren voordat ook deze beschikbaar zal komen.

 

Via de poll rechts hoor ik graag wie wil dat we ook deze Amiga 600 RGB naar HDMI adapter in de webshop beschikbaar gaan maken.

 

Meer technische informatie over dit project is te vinden op:

https://github.com/c0pperdragon/Amiga-Digital-Video/issues/22

 

Medio eind April starten we met de officiële verkoop van AmigaOS 3.1.4 en AmigaOS 4.1 Final Edition als dealer van Hyperion Entertainment!

Toegevoegd op: 4-apr. 2021:

 

We gaan in ieder geval de diverse kickstart ROMS voor Amiga OS 3.1.4 leveren, eventueel in combinatie met bijhorende diskettes. Verder natuurlijk ook AmigaOS 4.1 Final Edition.

 

4. RGB naar HDMI (Videoslot) adapter board voor bigbox Amiga 2000 & Amiga 3000

Toegevoegd op: 10 mrt. 2021:

Update 19 mrt 2021: Verwacht eerste aantal adapter boards beschikbaar eerste week April.

Update 15 mrt. 2021 : We gaan van de through-hole variant (1e foto) een beperkt aantal boards maken in combinatie met een 3D gerpinte backplate voor A2000 en A3000 waarop de HDMI connector wordt bevestigd.

 

Met deze oplossing op basis van een Raspberry Pi zero en een adapter boardje voor de Amiga 2000 , is het mogelijk om het bestaande interne RGB videosignaal om te zetten (upscaled) naar een modern HDMI signaal.  Het project is beschikbaar als SMD (tweede foto) en Through hole component (Eerste foto)

 

In de poll hiernaast kunt u aangeven of u wilt dat wij gaan starten met dit nieuwe project.

 

3. 3D geprinte onderdelen voor uw retro-computer.

Toegevoegd op: 02 mrt. 2021:

Update 7 mrt. 2021 : Nieuwe artikelen beschikbaar in nieuwe pagina: 3D geprinte onderdelen

 

Wanneer er onderdelen van behuizingen breken of zoek raken, zijn deze natuurlijk niet meer eenvoudig bij de oorspronkelijke leverancier na te bestellen. Voor veel retro computers bestaat de leverancier niet eens meer.

 

Gelukkig bieden moderne technieken zoals 3D printen hier een oplossing!

Retro-Updates.com heeft binnenkort ook 3D geprinte onderdelen!.

 

Trapdoors, expansion ports, Gotek inbouw frames, OLED houders etc. etc..

Te veel om hier op te noemen, en dat allemaal om jouw retro-computer weer in ere te herstellen, of de nieuwe uitbreiding met UTP, HDMI, of geheugenkaart op een nette manier op je retro-computer aan te sluiten! Standaard worden deze geleverd in materiaal PLA, maar binnenkort ook eventueel in ABS. 

 

Zeer binnenkort meer nieuws, dus check de website regelmatig!

 

2. OLED houder voor AMIGA 1200 intern Gotek.

Toegevoegd op: 20 feb. 2021:

Update 1 mrt. 2021 : Dit artikel is binnenkort beschikbaar op Retro-Updates.com!

 

Deze houder past mooi op de Amiga 1200 en bevat het OLED scherm wat aangesloten is op de Intern gebouwde Gotek unit (Gotek Floppy emulator met A500/A1200 internal bracket).

 

De kabel past hierbij keurig door de ventilatie rooster openingen van de Amiga 1200 zodat boren niet nodig is. De kit kan los of in combinatie met de Interne Gotek op bracket worden verkocht.

 

1. AMIGA 500 RGB naar HDMI (Intern) oplossing.

Toegevoegd op: 14 feb. 2021:

Update 20 feb. 2021 : Dit artikel is binnenkort beschikbaar op Retro-Updates.com!

 

Met deze oplossing op basis van een Raspberry Pi zero en een adapter boardje voor de bestaande Amiga 500 Denise video chip, is het mogelijk om het bestaande interne RGB videosignaal om te zetten (upscaled) naar een modern HDMI signaal. 

 

Inbouw zal bestaan uit het verplaatsen van de bestaande Denise video chip op het adapter boardje, waarop u dan ook de meegeleverde Raspberry PI zero met MicroSD card bevestigt. 

Voor meer informatie zie de voorbeeldfoto's rechts en beide Youtube filmpjes hieronder.

 

Dit artikel zal op Retro-updates.com beschikbaar komen als los adapter board of in combinatie met een bijgeleverde Raspberry PI Zero, Micro SD Card en Micro HDMI naar HDMI kabel.

 

Meer informatie of pre-order? Stuur een bericht.

 

 

Bron: Youtube - Channel Jan Beta (https://www.youtube.com/channel/UCftUpOO4h9EgH0eDOZtjzcA)