Snelle levering binnen Nederland - Betaling met iDEAL en Creditcards

Home » Nieuw & verwacht

Mogelijke projecten & Binnenkort verwacht

(Laat uw mening horen a.u.b.)

 

Op deze pagina vindt u projecten waaraan wellicht gewerkt gaat worden. Dit hangt natuurlijk volledig af van u als mogelijke gebruiker. Het betreft hier oplossingen die (nog) niet commercieel verkrijgbaar zijn (Vaak enkel nog als DIY). Laat weten of u een mogelijk project interessant vindt via de poll functie rechts.

 

12. RASCSI - Virtual SCSI device emulator (Raspberry Pi)

Toegevoegd op: 28-nov. 2021:

 

Het kan meerdere SCSI-apparaten emuleren. Er is een webinterface (te bedienen vanaf een browser.  bereikbaar door middel van de WiFi functionaliteit van de Raspberry Pi) om schijven aan bevestigen en los te koppelen. Verwijderbare media kunnen ook worden geëmuleerd en kunnen worden "toegevoegd" en "uitgeworpen". Download en start de software, sluit het RaSCSI-interfacebord aan op uw retro Amiga of MAC met SCSI-interface of sampler en de apparaten worden beschikbaar alsof het echte SCSI-apparaten zijn.

 

Link naar (Youtube) filmpje van Chris Edwards over de RASCSI :

https://www.youtube.com/watch?v=gbGI1zHblJU

 

11. PI1541 met Epyx fastload

Toegevoegd op: 10-okt. 2021:

Update 1 December: Artikel binnen een aantal dagen beschikbaar in de webshop.

 

De PI1541 is een cycle-exact Commodore 1541 diskdrive emulator, geschikt voor o.a: Commodore 64, Commodore 128, Commodore Vic20, Commodore 16, Commodore Plus4.

U sluit deze module eenvoudig aan op de Cartridge port van de computer, en de kabel op de diskdrive poort. Een extra voeding is niet nodig aangezien de Cartridge voeding krijgt uit de computer.

Via het OLED schermpje en de drukknopjes op deze cartridge selecteert u eenvoudig het gewenste diskette image, waarna u de inhoud kunt laden.

Dit laden gaat extra snel door middel van de ingebouwde Epyx fastload module.

Extra diskimages voegt u eenvoudig toe op de micro SD kaart die u makkelijk vanaf de zijkant van deze cartridge kunt wisselen.

Deze oplossing werkt op basis van een ingebouwde Raspberry PI Zero, die standaard meegeleverd zal worden om voor u een 'plug & play' oplossing te bieden.

 

Meer informatie over deze geweldige oplossing vindt u hier:

https://cbm-pi1541.firebaseapp.com/ en hier: https://www.youtube.com/watch?v=j4hpOBT6NK0

 

10. SDBox voor Amiga computers

Toegevoegd op: 19-sep. 2021:

Update 23 november:  Het artikel is beschikbaar in de webshop.

 

Dit kleine 'Boxje' dat u aansluit op de parallelle poort van uw Amiga geeft toegang krijgt tot een sd-kaart die is geformatteerd met bijvoorbeeld een Windows FAT-bestandssysteem.

Het maakt gebruik van een Arduino Nano V3 en een gemeenschappelijke goedkope MicroSD-kaartadapter met een spanningsniveauverschuiving aan boord. Deze kleine apparaten worden gesoldeerd op een kleine PCB samen met een mannelijke d-sub db25 connector die past in de Amiga parallelle poort (De A1000 heeft een goede genderchanger nodig, let op).
Het apparaat moet extern worden gevoed via de usb-connector op de Nano of via de afzonderlijke connector op de hoofdprint.  Werkend vanaf WB v1.3 en hoger, geverifieerd werkend op 1.3, 3.1 en 3.1.4 tot nu toe.

9. Commodore 128 40/80 Column Video Adapter v5.1

Toegevoegd op: 11-sep. 2021:

Update 19 september:  Het artikel is beschikbaar in de webshop.

Aandacht voor het zeer actieve 8 bit platform met deze hoge kwaliteit 40/80 kolom video adapter met Scart uitgang voor uw Commodore 128 of Commodore  128D (Door S. Pook)

Douglas Compton heeft een review van deze adapter gemaakt in zijn "Minute Amiga Retro Cast"

Hier is de link naar de review .

8. Eenvoudige/goedkope Amiga KICKROM switcher

Toegevoegd op: 18-jul. 2021:

 

Soms wilt u misschien uw Amiga 500/600/2000 testen met de Diagrom software. Hiervoor moet u dan natuurlijk uw bestaande Kickstart ROM vervangen door de DiagROM. Er is een zeer eenvoudige methode om d.m.v. een gecombineerde ROM chip ,bijvoorbeeld met uw AmigaOS kickstart in combinatie met Diagrom te maken. Zonder additionele ROM switch boardje (De schakelaar is hier rechtstreeks aangesloten op de pinnen van de gecombineerde ROM chip) te schakelen tussen beide ROMS. Graag hoor ik van u via de POLL of u interesse heeft in deze eenvoudige oplossing.

AmigaOS3.2 op de ROM natuurlijk enkel in combinatie met een officiële licentie AmigaOS3.2

 

Prijs als optionele ROM bij een AmigaOS3.2 bestelling is ca EUR 14,95

Eventueel ook nog beschikbaar in combinatie met een AmigaOS3.1.4 licentie.

7. AMIGAOS3.2 - Commodore CDTV Extended ROMS

Toegevoegd op: 18-jul. 2021:

 

Er is een beperkte hoeveelheid Extended ROMS (U34 en U35) beschikbaar voor uw CDTV

Deze zijn optioneel beschikbaar bij een bestelling van AmigaOS3.2.

Voor meer informatie stuur een bericht via het contactforumulier.

 

6. AMIGA - PiStorm

Toegevoegd op: 13-apr. 2021:

Update 4 Juli: Bestelde onderdelen nog niet geleverd. Voor sommige IC's is er momenteel een behoorlijk lange levertijd. Meer info volgt z.s.m.

PiStorm is een Motorola 68K CPU emulator, d.m.v. een Raspberry PI 3A. De Pi gebruikt zijn GPIOs om te communiceren met een CPLD om de Amiga's processor te emuleren. Doordat er gebruik gemaakt wordt van de processor op de Raspberry PI presteert deze vele malen sneller dan de originele Motorola 68000 procesor. (tussen de 70 en 80 MHz - 86030)

 

Momenteel beschikbaar voor: Amiga 500/500+/2000

 

Maar deze oplossing is meer dan dat:  Het brengt tevens nieuwe functionaliteiten zoals :retargetable graphics acceleration, SCSI disk emulation, en de mogelijkheid om ieder gewenste Kickstart ROM te gebruiken

 

Meer informatie over dit project vindt u hier:

https://github.com/captain-amygdala/pistorm

https://hackaday.com/2021/04/19/pistorm-brings-modern-muscle-to-the-amiga/

 

Via de poll rechts hoor ik graag wie wil dat we de Amiga PISTORM

beschikbaar gaan maken in de webshop.

.

5. AMIGA 600 RGB naar HDMI (Intern) oplossing.

Toegevoegd op: 8-apr. 2021:

Update 13 mei: Voorlopig gaan we dit project nog niet starten vanwege beperkte interesse.

Ook voor de Amiga 600 wordt er op dit moment door velen zoals Copperdragon op github hard gewerkt aan een mooie interne RGB naar HDMI oplossing.

Het zal niet lang meer duren voordat ook deze beschikbaar zal komen.

 

Via de poll rechts hoor ik graag wie wil dat we ook deze Amiga 600 RGB naar HDMI adapter in de webshop beschikbaar gaan maken.

 

Meer technische informatie over dit project is te vinden op:

https://github.com/c0pperdragon/Amiga-Digital-Video/issues/22

 

Medio eind April starten we met de officiële verkoop van AmigaOS 3.1.4 en AmigaOS 4.1 Final Edition als dealer van Hyperion Entertainment!

Toegevoegd op: 4-apr. 2021:

 

We gaan in ieder geval de diverse kickstart ROMS voor Amiga OS 3.1.4 leveren, eventueel in combinatie met bijhorende diskettes. Verder natuurlijk ook AmigaOS 4.1 Final Edition.

 

4. RGB naar HDMI (Videoslot) adapter board voor bigbox Amiga 2000 & Amiga 3000

Toegevoegd op: 10 mrt. 2021:

Update 19 mrt 2021: Verwacht eerste aantal adapter boards beschikbaar eerste week April.

Update 15 mrt. 2021 : We gaan van de through-hole variant (1e foto) een beperkt aantal boards maken in combinatie met een 3D gerpinte backplate voor A2000 en A3000 waarop de HDMI connector wordt bevestigd.

 

Met deze oplossing op basis van een Raspberry Pi zero en een adapter boardje voor de Amiga 2000 , is het mogelijk om het bestaande interne RGB videosignaal om te zetten (upscaled) naar een modern HDMI signaal.  Het project is beschikbaar als SMD (tweede foto) en Through hole component (Eerste foto)

 

In de poll hiernaast kunt u aangeven of u wilt dat wij gaan starten met dit nieuwe project.

 

3. 3D geprinte onderdelen voor uw retro-computer.

Toegevoegd op: 02 mrt. 2021:

Update 7 mrt. 2021 : Nieuwe artikelen beschikbaar in nieuwe pagina: 3D geprinte onderdelen

 

Wanneer er onderdelen van behuizingen breken of zoek raken, zijn deze natuurlijk niet meer eenvoudig bij de oorspronkelijke leverancier na te bestellen. Voor veel retro computers bestaat de leverancier niet eens meer.

 

Gelukkig bieden moderne technieken zoals 3D printen hier een oplossing!

Retro-Updates.com heeft binnenkort ook 3D geprinte onderdelen!.

 

Trapdoors, expansion ports, Gotek inbouw frames, OLED houders etc. etc..

Te veel om hier op te noemen, en dat allemaal om jouw retro-computer weer in ere te herstellen, of de nieuwe uitbreiding met UTP, HDMI, of geheugenkaart op een nette manier op je retro-computer aan te sluiten! Standaard worden deze geleverd in materiaal PLA, maar binnenkort ook eventueel in ABS. 

 

Zeer binnenkort meer nieuws, dus check de website regelmatig!

 

2. OLED houder voor AMIGA 1200 intern Gotek.

Toegevoegd op: 20 feb. 2021:

Update 1 mrt. 2021 : Dit artikel is binnenkort beschikbaar op Retro-Updates.com!

 

Deze houder past mooi op de Amiga 1200 en bevat het OLED scherm wat aangesloten is op de Intern gebouwde Gotek unit (Gotek Floppy emulator met A500/A1200 internal bracket).

 

De kabel past hierbij keurig door de ventilatie rooster openingen van de Amiga 1200 zodat boren niet nodig is. De kit kan los of in combinatie met de Interne Gotek op bracket worden verkocht.

 

1. AMIGA 500 RGB naar HDMI (Intern) oplossing.

Toegevoegd op: 14 feb. 2021:

Update 20 feb. 2021 : Dit artikel is binnenkort beschikbaar op Retro-Updates.com!

 

Met deze oplossing op basis van een Raspberry Pi zero en een adapter boardje voor de bestaande Amiga 500 Denise video chip, is het mogelijk om het bestaande interne RGB videosignaal om te zetten (upscaled) naar een modern HDMI signaal. 

 

Inbouw zal bestaan uit het verplaatsen van de bestaande Denise video chip op het adapter boardje, waarop u dan ook de meegeleverde Raspberry PI zero met MicroSD card bevestigt. 

Voor meer informatie zie de voorbeeldfoto's rechts en beide Youtube filmpjes hieronder.

 

Dit artikel zal op Retro-updates.com beschikbaar komen als los adapter board of in combinatie met een bijgeleverde Raspberry PI Zero, Micro SD Card en Micro HDMI naar HDMI kabel.

 

Meer informatie of pre-order? Stuur een bericht.

 

 

Bron: Youtube - Channel Jan Beta (https://www.youtube.com/channel/UCftUpOO4h9EgH0eDOZtjzcA)